à la Catering Express

Morcovul

Morcovul este una dintre cele mai apreciate legume atât datorită conţinutului său nutritiv cât şi datorită valorii medicinale. Beneficiile morcovului, o legumă originară din Asia, sunt recunoscute peste tot în lume, aceasta fiind şi printre puţinele legume apreciate şi consumate de copii.

Morcovii au un conţinut nutritiv complex, astfel că asigură organismului nostru
necesarul de enzime, vitamine şi minerale. La fiecare 100 grame de morcov consumat, primim 7, 6 grame de carbohidraţi, 0,6 grame de proteine, 0,3 grame de grăsime, 30 miligrame de calciu şi 0,6 miligrame de fier. Morcovii sunt şi o sursă importantă de fibre, vitamina B1, B2, B6, vitamina C, vitamina K, biotină, potasiu şi tiamină.

Morcovii ne asigură şi cea mai mare cantitate de beta-caroten dintre legumele pe care trebuie să le consumăm zilnic. Beta-carotenul este un pigment galben-portocaliu, găsit în toate plantele verzi, însă în cantităţi mai mari în morcovi, spanac şi pepene galben.

Cercetările au arătat că persoanele care prezintă o lipsă de beta-caroten prezintă un risc de două ori mai mare de a suferi de cancer. Astfel, specialiştii ne recomandă pentru a ne mentine sanatatea sa consumam zilnic morcovi in cantitati rezonabile.


CU MULTA DRAGOSTE PENTRU COPII ,